Higienske rešitve po panogah

S klikom na seznam poiščite svojo panogo in odkrijte naše predloge.

Se prepoznate?

Kliknite na svojo panogo in raziščite vsebino!

Sprehod po prostorih

Javne sanitarije

Javne sanitarije morajo biti opremljene tako, da omogočajo nemoteno uporabo tudi večjemu številu hkratnih uporabnikov. Čistila ki jih uporabljamo za vzdrževanje pa morajo biti hitra, učinkovita, zagotavljati morajo dobro higieno in prijeten vonj v sanitarijah.

Učilnica

V učilnici mora oprema za osebno higieno zagotavljati enostavno uporabo in ekonomičnost z vsaj celodnevno kapaciteto.
Čistila ki jih uporabljamo za vzdrževanje pa morajo biti negovalna do površin, hitra, učinkovita, zagotavljati morajo dobro higieno in diskreten vonj.

Jedilnica

V jedilnicah se uporabniki večkrat pojavljajo v konicah. Oprema (podajalniki za osebno higieno in podajalniki serviet) mora omogočati hitro in učinkovito uporabo, hkrati pa mora imeti dovolj dolgo avtonomijo delovanja med polnjenji. Čistila z jedilnico so podobna čistilom za kuhinje; brez vonja, z dobrim razmaščevanjem in dezinfekcijskim učinkom.

Velika kuhinja

Velike kuhinje ali pa proizvodnja in predelava hrane zahteva najvišjo higieno. Podajalniki morajo biti funkcionalni, varčni in učinkoviti. Čistila za kuhinje pa so specialna.

Pisarne

V pisarni je potrebno s čiščenjem zagotoviti dobre pogoje za produktivno delo. V kolikor uporabljamo ekološka čistila za dnevno čiščenje, je bivanje in delo v prostoru prijetnejše.

Zdravstvena ordinacija

V ordinaciji je higiena bistvenega pomena. Oprema (podajalniki) morajo onemogočati širjenje okužb, zato so za ordinacije še posebej primerni brezkontaktni podajalniki. čistila morajo imeti poleg dobrih čistilnih lastnosti tudi dezinfekcijski učinek.

Igralnica v vrtcu

Je večnamenski prostor. Otroci tu jedo, se igrajo in učijo osebne higiene. Oprema (podajalniki) morajo združevati funkcionalnost, primerni morajo biti za uporabo otrok, biti morajo varčni. Čistila morajo zagotavljati dobre pogoje za bivanje, biti morajo hitra in učinkovita. Ekološka dnevna čistila so za vrtce še posebej primerna.

Delavnice

Proizvodni prostori morajo biti z vidika opreme (podajalnikov) opremljeni tako, da omogočajo nemoten potek dela. Oprema mora biti robustna, enostavna in varčna. Čistila, ki jih uporabljamo za vzdrževanje pa morajo biti hitra, močna in učinkovita.

Garderoba in umivalnica

Umivalnica oz. garderoba mora biti opremljena tako, da omogoča nemoteno uporabo tudi večjemu številu hkratnih uporabnikov. Čistila, ki jih uporabljamo za vzdrževanje pa morajo biti hitra, učinkovita, zagotavljati morajo dobro higieno in prijeten vonj.

Wellness

V wellnes centrih je še posebej pomembno dobro počutje obiskovalcev, saj se bodo ti vračali le če bodo zadovoljni. Občutek higiene, ekskluzivnosti in kvalitete bivanja so najpomembnejši. Brisače, higienski papir in mila morajo biti kvalitetni. Čistila pa dovlj učinkovita za občutek brezhibne higiene.

Čiščenje in brisanje v kovinski industriji

V proizvodnih prostorih se veliko briše in čisti. Ti tipični prostori prikazujejo proizvodnjo v naslednjih proizvodnih obratih:

- proizvodnja in livarstvo kovinskih izdelkov,
- strojništvo
- proizvodnja in servisiranje povezana z avtomobilsko industrijo. 

Surovine, ki se uporabljajo v teh panogah so pretežno jeklo, železo in aluminij. V proizvodnem procesu jih je potrebno mnogokrat očistiti in pripraviti za naslednjo fazo.

Strojni odlitki, surovi materiali, opilki, svedri, stružnice, preše in CNC naprave …
Tudi končni izdelki morajo biti obrisani in očiščeni - včasih pa tudi pobarvani, predno se dobavijo kupcu.